Nuorten SM-hallit 2015

Hienoja suorituksia, omia ennätyksiä, sydämentykytyksiä ja mitali nuorten SM-halleista Turun Kupittaalta

Viime viikonloppuna Turun Kupittaalla nähtiin kelpo joukko Turrelaisia ottamassa mittaa kilpasiskoistaan- ja veljistään 17-19-22 vuotaiden nuorten SM-halleissa. Kaikenkaikkiaan 13 urheilijanuorta oli seurastamme mukana hakemassa kokemusta talvikauden kansallisista huippukisoista: Maarit, Maija, Arttu, Rashiid, Jon, Topi, Nikke, Joona, Lauri, Ilari, Aaro, AP ja AH.

Perjantaina Rashiid koki tiukkaakin tiukemmassa kisassa kovan kohtalon ja oli M19 sarjassa 60m juoksussa ensimmäinen jatkosta putoaja samalla ajalla kuin jatkoon päässyt. Tuhannesosasekunnit ratkaisivat jatkoon pääsijän. Hienosti Rasse on opintojen ohella tasonsa säilyttänyt ja katse on syytä suunnata kohti tulevan kesän kirmaisuja. Saman sarjan pituushypyssä AP ja Joona kävivät tutustumassa hyppypaikkaan, mutta askelmerkit olivat hakusessa. Joonalla vatsatauti vei mehut hypyistä ja loput viikonlopusta menikin sitten toipilaana. Harmin paikka. Joona on kuluvalla kaudella mennyt vahvasti 3-loikassa eteenpäin ja tilastoissa oli vahva merkintä 3-loikkakisaa ajatellen. Eteenpäin ja kisailut jatkuvat kesäkaudella.

Lauantaina radalla nähtiin monipuolisesti lahjakas (mm. moukari, kävely) ja ahkera treenaaja Maija N17 korkeudessa, Arttu M17 3-loikassa, M19 pojat Jon, Lauri, Ilari ja AH 400m juoksussa ja Topi M19 3000 metrillä. Maija jäi muutaman sentin ennätyksestään, mutta ylsi kertakaikkisen upeasti jaetulle nejännelle sijalle tuloksella 159 cm. Kauas ei pronssisijakaan jäänyt. Arttu loikki 3-loikassa M17 finaaliin ja lopulta seitsemännelle sijalle uudella hienolla ennätyksellään 12,77 cm. Kiertävät ratamatkat ovat poikkeuksellisen haastelliset Kupittaan Urheiluhallissa. 4-rataisen juoksuradan pituus on 170 m, mikä tekee päätykaarteista tiukat ja kallistuksista jyrkät. M19 400m kisassa juostiin rata ympäri kaksi kertaa, kerran omalla radalla ja toinen kierros sisärataa pitkin. Radan haastavuutta korosti se, että tyypillisesti juoksijat jäivät 1..2 sekuntia muilla radoilla juostuista ennätyksistään. Näin ei käynyt TU-38 juoksijoille, jotka juoksivat ennakkoon laaditun ja onnistuneen juoksustrategian ansiosta aivan omien ennätyksiensä tuntumaan. Lauri ja Ilari ensimmäisissä nuorten arvokisoissaan juoksivat sijoille 11 ja 7. AH pusersi loistavasti sijalle 5, niukasti kymmenyksen Ilaria nopeammalla ajalla. Myös Jon oli erinomaisessa vauhdissa lähes loppuun saakka, mutta vielä tällä kertaa viimeiset 50 m sakkasivat, mutta urheasti Jon taisteli loppuun saakka. Valmennusryhmästä Patrik ei ollut näissä kisoissa mukana, mutta jäädään mielenkiinnolla odottamaan hänen mukaan tuloa kisakentille ja poikien esityksiä erityisesti tulevan kesän viestikisoissa. Päivän päätteeksi M19 sarjassa pisteltiin lyhyellä radalla kierroksia nippuun 3000 metrin edestä. Topi sijoittui ennätyksellään hienosti seitsemänneksi harvemmin juoksemallaan matkalla. Kesällä miestä odottaa sama matka mutta esteillä.

Sunnuntaina kisassa mukana olivat Nikke 60m aidoissa, Maarit N17 1500 metrillä, M17 pituudessa Arttu, M19 200 metrillä lauantain 400m juoksijapojat Aarolla vahvistettuna ja M19 3-loikassa AP. Niklas lähti muutaman kuukauden toipilasajan jälkeen juoksemaan M19 aitoja ensimmäistä kertaa SM-kisoissa ja selvitti ne kesän kisoja ajatellen lupauksia herättävällä tavalla. Maarit juoksi ennakkoluulottamasti erässään hienosti oman ennätyksensä 5.27,42. Pituudessa Arttu jäi askelmerkkivaikeuksien takia parhaastaan, mutta hyppäsi kelpo tuloksen. M19 200 metrillä nopein seuran pojista oli Ilari, jonka singerimäisen tikkaava askel toi sijan 11 kovassa seurassa. Kaikenkaikkiaan  juoksijapoikien esitykset olivat lupaavia ja erot valtakunnan kärkijuoksijoihin ko matkoilla ovat selkeästi kaventuneet. Jos Kupittaan rata on vuoristorataa, niin sitä samaa koettiin tunnepuolella M19 kolmiloikkakisassa. Ensimmäinen harmi oli Joonan poisjäänti. Tämän jälkeen kisan aikana kannustajien hermoja koeteltiin urakalla, kun APn kisahyppyjen askeleet harjoitushypyistä poiketen eivät meinanneet millään osua, edes lähelle ponnistuslautaa.  Hienosti AP hallitsi hermonsa, haki viimeiseen hyppynsä kannustusta katsomosta ja taisteli loppuun eli viimeiseen ”kaikki tai ei mitään”-hyppyyn saakka. Tuloksena oli todentotta ansaittu SM-pronssi, loppujen lopuksi yhden (!) sentin erolla seuraavaan kilpailijaan. Tällaista kisaa ei ole tarkoitettu heikkohermoisille.

Kaikenkaikkian viikolopun saldo oli hyvin positiivinen. Seurastamme saatiin reipas porukka mukaan kisoihin. Tuli venymisiä, omia ennätyksiä ja SM-mitalikin. Kaikkea kassaa ei kuitenkaan erinäisten vaiheiden ja sattumusten myötä vielä saatu tyhjennettyä. Toivotaan, että nämä kisat antaa tsemppiä tuleviin treeneihin ja vauhtia tulevan kesän kisoihin.

Sisulisä-nuorilla on tulevana viikonloppuna lähes vastaava kisa TJIGssa Prikkahallilla jonne toivotaan tsemppia kaikille siihen kisaan osallistuville. Ja muutaman viikon kuluttua HämSYn hallihuipentumaan toivotaan kaikkia mukaan osallistumaan, kannustamaan treenikavereita ja testaamaan hallikauden kunto ennen ponnistusta kohti tulevan kesän kisoja. /Jukka Heimonen/