Nuorten SM-hallit 2016

Maija, Emmi, Jonna, Jon, Rasse, Joona, Lauri, Ilari, Patrik, AP ja AH edustivat mallikkaasti seuraamme viikonloppuna nuorten SM-halleissa Liikuntamyllyssä, Helsingin Myllypurossa. Viikonlopun kruunasi Marttilan Maijan pronssi N19 sarjan korkeushypyssä sunnuntaina samalla tuloksella kuin hopealle tulleella kilpasiskolla 163cm. N17 korkeudessa Emmi Ranta-Ojala hätyytteli myös mitalisijoja sijoittuen lopulta seitsemänneksi. Kaksi jälkimmäistä yritystä mitalikorkeudesta olivat tosi niukkoja pudotuksia. Molempien näiden lahjakkaiden nuorten naisten menestyksen takana on pitkäjänteinen työ sekä monipuolinen ja ennakkoluuloton eri yleisurheilulajien harrastaminen.

Pituussuuntaisissa hypyissä tulessa olivat Lauantaina ”AP” Pelto M19 pituudessa ja Kopakkalan Joona saman sarjan 3-loikassa. AP koukkasi kantapäänsä viikkoa aiemmin yleisen sarjan SM-halleissa 3-loikassa (sijoitus 6.), mikä esti osallistumisen nyt viikonloppuna 3-loikkakisaan. Vauhtijuoksua vamma ei haitannut, joten AP hyppäsi viikonloppuna M19 sarjan pituuskisan, tosin ”väärällä jalalla” ja sijoittui hienosti seitsemänneksi tuloksella 667cm vain 13cm pronssimitalista. Joona keskittyi kauden ensimmäiseen 3-loikkakisaansa. Huolimatta vähäisestä hyppytuntumasta, sijoitus oli hienosti 5. omalla ennätyksellään 13.90. Mitali jäi vain noin 30cm päähän.

Juoksuradalla Tanskasen Jonna otti ennakkoluulottomasti tuntumaa kilpasiskoihin  N19 800m juoksussa tehden hienon oman ennätyksensä.  Meiltä jäi vielä ”varastoon” muutama nuori nainen, jotka toivottavasti rohkaistuvat edellä mainittujen esimerkkien avulla jatkossa mukaan myös tämän tason kisoihin.

Miesten puolella nähtiin juoksuradalla erinomaisia suorituksia ja omia ennätyksiä laajalla rintamalla 60m, 200m ja 400m juoksuissa. Hallissa 200m radalla kallistetuilla kaarteilla juostavat 200m ja 400m juoksut ovat aivan oma lajinsa verrattuna kesäkisojen normi 400m radan juoksuun. Tiukat kaarteet aiheuttavat haasteensa radalla pysymisessä ja 400m juoksussa joutuu ottamaan huomioon myös kanssakilpailijansa kun siirrytään ensimmäisen kierroksen lopulla sisäradalle. Hienosti pojat juoksunsa hoitivat tuloksena omat ennätykset. Sijoituksellisesti 400m juoksussa Ilari oli jaetulla viidennellä sijalla ajalla 50.64 ja AH oli seitsemässa kaksi sadasosaa hitaammalla ajalla. 200m juoksussa AH jäi niukasti kuuden finaalistin ulkopuolelle ollen seitsemäs omalla lyhyen radan ennätyksellään 22.80.

Kaikenkaikkiaan hyvä tuntuma jäi hallikauden kisoista. Olimme mukana useammalla edustajalla edellisen viikon yleisen sarjan SM-hallikisoissa ja nyt nuorten kisoissa kisattiin aivan mitalituntumassa useammassa lajissa. Ja Maijahan jatkoi seuran ”mitaliputkea” viimevuodesta nuorten kisoissa. Tästä on hyvä suunnata kohti kesää.