SM-viestit, 1. kisapäivän TU-38 tuloksia

2.7.2016

Ensimmäinen SM-viestien kisapäivä Helsingin kuumankostean kesäilman hellimällä Eläintarhan kentällä tarjosi paljon nähtävää, tiukkoja ja dramaattisiakin juoksuelämyksiä.

TU-38 oli lauantaina mukana yhteensä neljällä joukkueella P15 4x100m (Jesse, Julius, Arttu ja Niko), N19 4x100m (Emmi, Sara, Saara ja Merette), M19 4x100m (AP, Ilari, AH ja Lauri) ja M 4x100m (Rashid, Patrik, Jon ja Niklas) juoksuissa.

M- ja N19 joukkueet jäivät hyvistä juoksuista huolimatta vielä alkueriin. N19 joukkue jäi niukasti finaalin ulkopuolelle. Alkuerän aika 50,00 olisi riittänyt kahdeksan parhaan joukkoon, mutta kohtaloksi muodostui kova alkuerä, jossa sijoitus oli neljäs. Kolmannesta alkuerästä mentiin sijoituksella jatkoon nuorten naistemme aikaa huonommalla ajalla.

P15 pojat venyivät kerrassaan hienosti alkuerä- ja finaalijuoksuissaan. Tuloksena finaalissa oli erinäisten välivaiheiden jälkeen ensimmäisellä SM-kisayrittämällä upeasti pronssisija. Pojat tulivat maaliin uudella seuraennätyksellä 46,68 joka rikkoi nykyisten SM-viestirintamalla menestyneiden M19-sarjalaisten aikanaan tekemän ennätyksen. Sitkeää treenamista ja näkymät tulevina vuosina ovat lupaavat.

Lauantain toinen (!) SM-mitali seurallemme tuli M19 sarjan pikaviestissä. Nuoret miehet kirkastivat viimevuoden Seinäjoen SM-kisoissa juoksemansa pronssimitalin hopeiseksi häviten kultamitalin niukasti vain 0.1s erolla HIFKlle tehden kuitenkin uuden seuraennätyksen 42,39. Sunnuntai näyttää, jäikö vielä jotain hampaankoloon jäljellä oleviin koitoksiin.

Jos et ehtinyt lauantaina katsomaan TV-lähetystä suorana, niin kisat löytyvät myös YleAreenasta. Sunnuntain kisalähetys alkaa YLE2lla klo 16:00 ja voin suositella lämpimästi tätä parasta yu-viihdettä muun kesäpuuhan ja jalkapallon lomaan.