AP Kalevan Kisa debyytissään kolmiloikan kuudes!

24.7.2016

Viikonloppuna kisattiin Kalevan Kisat Oulun luonnon kaunilla paikalla sijaitsevalla Raatin kentällä. Viime vuoden tauon jälkeen TU-38 edustus oli takaisin näissä kotimaisen yleisurheilukesän yleisen sarjan mestaruuskisoissa. Tammentien Aleksin paluuta odotellessa (pidetään peukut pystyssä) M19 sarjan nuoret miehet lähtivät ottamaan mittaa maamme kärkiurheilijoiden tasosta.

Mukaan pääsivät Ryypön Ilari (400m) ja Enehin Lauri (400m aj) puolustusvoimiemme suosiollisella avustuksella. Valmistava metsäleiri ei välttämättä herkistänyt kisan alla, mutta kisakokemusta karttui ja ensi vuodeksi tavoitetaso on selvillä. AH oli myös mukana 400m aidoissa tehden kauden kolmannella aitakierroksella kauden parhaansa. Kaikilla pojilla pieni parannus ennätystulokseen olisi tuonut finaalipaikat.

Tammentien Aksun perinteitä 3-loikassa oli jatkamassa AP (Pellon Aleksi) ja hienosti jatkoikin. Ensimmäisessä Kalevan Kisa koitoksessaan lauantain karsinnassa AP ylitti karsintarajan (14.85) hienosti toisella hypyllään. Hyppy lähti toistakymmentä senttiä lankun takaa tuoden tuloksen 14.95. Päälle viidentoistametrin hyppy odottaa hetkeään.

Sunnuntaina varsinaisessa finaalikisassa, APn pääsy finaalikierroksille varmistui vasta kahden yliastutun loikan jälkeen 3. loikalla. Hermo piti tiukassa paikassa. Tällä tuloksella AP saavutti Kalevan Kisa debyytissään upeasti 6. sijan!

Tämän "harjoituskisan" jälkeen kahden viikon päästä on vuorossa 19- ja 22-vuotiaiden omat SM-kisat Lappeenrannassa. Arvata saattaa että huolimatta hienosta kisakokemuksesta viikonlopun Kalevan Kisoissa, tulosnälkää jäi kaikille nuorille miehille ja kaikki he haluavat parantaa edelleen tuloksiaan kauden omissa pääkisoissaan. Tsemppiä!