Kausi 2010-2011

PERINTEINEN TALVIRIEHA JA TU-38 SEURANMESTARUUSHIIHDOT 19.3.2011

Tampereen Urheilijat -38 ry:n (TU-38) hiihtojaoston  ja Tampereen Hervantalaiset ry:n (Hervantalaiset) perinteinen talvitapahtuma Suolijärvellä veti mukavasti nuorta väkeä hiihtoihin ja ulkoilemaan. Sää ei auringon osalta suosinut mutta lumisateessa ja kohtuullisen mukavassa lämpötilassa tapahtuma saatiin vietyä läpi.
Kisa- ja tapahtumapaikan pystytys alkoi jo vähän yhdeksän jälkeen ja itse tapahtuman alussa kaikki olikin suurinpiirtein valmiina.

Lähtötunnelmissa Suolijärvellä la. 19.3.2011 seuranmestaruushiihdoissa. Lähtövuorossa P6 Tuukka Heiskanen puolen kilometrin lenkille perässään Jami Mansikkakorpi.

Hervantalaiset sekä TU-38:n naistoimikunta järjesti tähän tilaisuuteen näyttävän kattauksen kahvia, pullaa, makkaraa ja muurinpohjalettuja.
Ko. antimia oli ostettavissa alueen buffet-pisteistä ja lisäksi hiihtokisoihin osallistuneille tarjottiin lämmintä mehua.
Tilaisuus avattiin ja paikalle ilmestynyt kansanedustaja Veltto Virtanen käytti tilaisuutta hyväkseen - vaalit aistien - lausuessaan avauspuheenvuoron mm. urheilun merkityksestä ja esitti hänelle tuttua urheilun syykkausta. Tilaisuus jatkui hiihtojaoston pj. Jarmo Talvitien avaussanoilla ja kehoituksena siirtyä Suolijärven jäälle hiihtoalueella. Alueella oli myös mahdollisuus tehdä taidetta lumesta Hervantalaisten taideohjaajan opastuksella.

Pääosassa tapahtumassa oli kaikille avoimet hiihdot,  jotka alkoivat klo 12 paikanpäällä ilmoittautuen. Hiihtomatkoja oli 6-vuotiaille , 8, 10, 12, 14, 16 ja 16+ -vuotiaille ja hiihtomatkat aina puolesta kilometristä 4,3 kilometriin. Hiihtokisoissa oli kaikkiaan hiihtäjiä n. 50 mutta painotus oli odotetusti alle 12 vuotiaissa. Hiihtokisoissa oli haasteena raskas keli mutta tunnelma oli korkealla. Moni lapsi tekikin urotyön hiihtäessään haasteellisessa kelissä oman matkansa. Kolme parasta hiihtäjää sarjoittain palkittiin mitalein: kulta, hopea ja pronssi ja lisäksi kaikki hiihtäjät saivat suklaapatukan tai lakupötkön sekä kanttiinista lämmintä mehua. TU-38 palkitsi erikseen oman seuran parhaan sarjoittain seuran kunniakirjalla. Palkintoja oli jakamassa seuran pitkäaikainen pj. Matti Kinnarinen. Hiihtotuloksiin voi tutusta seuramme nettisivustolla http://tu-38.sporttisaitti.com jaoston alla.
TU-38  ja Hervantalaiset kiittävät osallistujia ja yleisöä ja toivottavat vastaisuudessakin yhteisiin tapahtumiin mukaan. TU-38 hiihtojaoston keväänhiihtokausi huipentui tähän ja jatkuu uusin kujein loppu vuonna. Hiihtojaoston tarkoituksena on aktivoitua varsinkin nuorimpien hiihtäjien osalta ja täten kannattaa ottaa yhteyttä hiihto.tu-38@wippies.fi ja esittää kiinnostuksensa mm. tulevan kauden suunnitteluun ja ideointiin.
TU-38 hiihtojaosto kiittää kuluneesta kaudesta