HämSY:n Seuracup 1.divisioona 2019

PIIRIKISA

Eri piireissä kisaillaan 3.6.-7.8.2018 välisenä aikana. Meidän osaltamme I osakilpailu käydään  Forssassa 25.6. ja II osakilpailu Nokialla 7.8.

Piirien osakilpailuiden lajit 2019:

Piirin Seuracupin lajit kesäkuussa

• T/P11: 60 m, 1000 m, pituus, kiekko ja 4 x 50 m viesti
  • T/P13: 60 m, 1000 m, korkeus, keihäs ja 4 x 100 m viesti
  • T/P15: 100 m, 2000 m, seiväs, kuula ja 4 x 100 m viesti
  • N/M17: 200 m, kolmiloikka ja kuula

Piirin Seuracupin lajit elokuussa

• T/P11: 60 m aj, 150 m, korkeus, kuula ja 4 x 600 m viesti (2T/2P)
  • T/P13: 60 m aj, 200 m, seiväs, kuula ja 4 x 600 m viesti (2T/2P)
  • T/P15: 80/100 m aj, 300 m, kolmiloikka, moukari ja 4 x 800 m viesti (2T/2P)
  • N/M17: 800 m, pituus ja keihäs

Lisäksi 11-15 -vuotiaiden sarjoissa (T tai P) 1000 m kilpakävely

Piirikisan säännöt:

• Kilpailuissa noudatetaan yleisurheilun/lasten yleisurheilun sääntöjä
  • Urheilijalla tulee olla voimassa oleva yleisurheilulisenssi
  • Urheilija voi osallistua omaan sarjaansa, tai ylempään ikäsarjan kisaan. Kuitenkin vain yhden ikäluokan sarjaan samassa kisassa (myös viesti)
  • Urheilijalla on osallistumisoikeus yhteen henkilökohtaiseen lajiin ja yhteen viestiin sekä kesäkuussa että elokuussa.
  • 2. osakilpailussa 1000 m kilpakävely suoritetaan kaikissa sarjoissa yhtäaikaa. Jokaisessa sarjassa osallistuja voi olla tyttö tai poika. Kävelyn osanottaja voi osallistua yhteen henkilökohtaiseen lajiin ja viestiin kävelyn lisäksi.
  • Kenttälajeissa jokaisella kilpailijalla on neljä suoritusta
  • Seuralla ei ole osallistumisrajoituksia. Seurasta voi osallistua useampi kilpailija ja viestijoukkue samaan lajiin
  • 2. osakilpailussa pitkät viestit ovat sekaviestejä, joissa 1. ja 3. osuuden juoksee poika ja 2. ja 4. osuuden tyttö

Yleisurheilun Seuracup uudistuu tulevalle kilpailukaudelle. Suurimmat uudistukset koskevat sarjajakoja ja finaaleja. Ensi kaudella cupissa on Superfinaali sekä A-, B- ja C-sarjojen finaalit.

Cup saa ensi kaudeksi myös merkittävän yhteistyökumppanin, kun OP Vakuutus Oy teki pitkän yhteistyösopimuksen Suomen Urheiluliiton kanssa.

– Suurin ero aiempaan on, että Superfinaaliin etenevät piirikisoista kaikki sarjat huomioiden seitsemän parasta seuraa sekä finaalin järjestävä seura, kertoo Seuracupista vastaava Suomen Urheiluliiton (SUL) aluepäällikkö Mika Tyrkkö.

– A-, B- ja C-sarjojen finaaleihin pääsee 15 seurajoukkuetta ja finaalin järjestävä seura kunkin kilpailusarjan, eli A-, B- ja C-sarjojen piirikisojen perusteella.

Uutta on sekin, että Superfinaalissa seuroilla on kaksi urheilijaa per laji. A-, B- ja C-sarjojen finaaleissa seuroilla on yksi urheilija per laji.

Mitä Superfinaali-järjestelmä käytännössä tarkoittaa?

– Otetaan esimerkiksi tilanne, että piirikisojen jälkeen B-sarjan kaksi parasta seuraa ovat kaikki sarjat huomioiden seitsemän parhaan joukossa. Ne etenevät Superfinaaliin, jolloin B-sarjan finaaliin selviytyvät seuraavat 15 seuraa, eli sijoilla 3-17 sijoittuneet sekä finaalin järjestävä seura, Tyrkkö sanoo.

Finaaleissa kilpailee ensi vuonna yhteensä 56 seuraa.

Kursivoidulla tekstillä tarkennuksia kysymyksiä aiheuttaviin sääntötulkintoihin:

HUOM!!!

Osallistumisoikeussääntö tarkoittaa avattuna seuraavaa: Yksi urheilija ei voi kilpailussa ottaa osaa kuin yhteen lajiin ja viesteihin oheisen säännön mukaisesti. Sitä vastoin seurasta voi olla eri lajeissa useampia edustajia, mutta tällöin he menettävät osallistumisoikeutensa ja pisteiden keruu mahdollisuutensa muissakin lajeissa. Seuran paras edustaja tässä lajissa lasketaan tällöin pisteisiin.

Jos järjestäjä antaa urheilijalle mahdollisuuden kilpailla kahdessa tai useammassa lajissa, seuracupin laji tulee nimetä ennen kilpailua. Muut lajit merkitään etukäteen ulkopuolisiksi lajeiksi, joilla ei ole mitään tekemistä seuracupin pisteiden kanssa menestyy urheilija tässä lajissa kuinka hyvin tahansa.